Smakprov med några bilder från den 67:e upplagan av Norasjön Runt.

2021 fick IFK Nora åter förtroendet att arrangera veteran-SM i halvmaraton i samband med Norasjön Runt. Med SM som draghjälp kunde vi konstatera en rejäl ökning av antalet deltagare. 254 löpare fullföljde loppet och vi får gå tillbaka till 2015 för att hitta en liknande siffra.
Det var inte speciellt många löpare från iFK Nora som deltog i tävlingen men föreningen knep ändå två SM-medaljer. Marit Nilsson tog silver i klassen K 35 och Sandra Almer Carlson erövrade en bronspeng i K 40.

För en gångs skull lyste solen med sin frånvaro under tävlingen vilket säkert uppskattades av många löpare. Men när regnet dök upp efter ett tag kanske det blev lite väl svalt och blött.

Mängder av bilder i Per Eklöfs galleri.
Fotograf: Östen Eklöf

Filmer från tävlingen:
Norasjön Runt 2021 (Löparperspektiv)

Norasjön Runt 2022 (Bland annat, start, 6km, mål samt prisutdelning)

Tack Johan Ingjald och Håkan Nyberg, IF Start.

Anders Semstrand och Peter Grönlund är redo att lämna ut nummerlapparna.

Wilhelm Bergentz anför täten uppför Hitorpsbacken.

Erica Lech och Liduina van Sitteren, nästan sida vid sida.

Rodney Hundermark drar sin klubbkompis Robin Skoglund uppför backen.

Noras ICA-handlare, Stefan Persson, med fokus i blicken.

Östansjö SK kommer ofta på bred front till Nora när det är tävlingsdags.

Åke Mossberg har börjat resan mot att fullfölja sitt 50:e Norasjön Runt i obruten följd. Tyvärr bröts sviten året därpå på grund av skada och Åke meddelar nu att han kommer att nöja sig med 50 lopp.

Årets segrare Wilhelm Bergentz har nu lämnat det övriga fältet långt bakom sig.

Ove Karasiak och Thomas Lindström, Åsbro GoIF, kämpar på i regnet.

Tord Blücher och Tina Forsberg, Storådalens SK. Tina ser nöjd ut men Tord verkar mest frusen.

Årets segrare med sina kransar. Erica Lech, Örebro AIK och Wilhelm Bergentz, KFUM Örebro friidrott.

Bengt Nilsson, Östansjö SK, sprang sitt 35:e lopp och premierades för det.