Smakprov med några bilder från den 68:e upplagan av Norasjön Runt.

Sedan 2009 har Norasjön Runt varje år innefattat veteran-DM och på senare år även senior-DM. (Dessutom ansvarade vi för veteran-SM 2021.)
Men i år var det av någon anledning slut med det. DM-tävlingarna tilldelades Å-stadsloppet i Örebro.
Detta var kanske en bidragande orsak till att vi drabbades av ett rejält deltagartapp i år. Från 254 deltagare 2021 till 148 i år. Vi hoppas på att det var en tillfällig nedgång i antalet deltagare och att det vänder uppåt igen nästa år.
Arne Evertsson, Storådalens SK, deltog för 58:e gången och eftersom tävlingen inte var något mästerskap fick han starta 30 minuter före övriga löpare.
Birgitta Jansson, också hon Storådalens SK, blev första kvinna i klassen K 80 att få ett officiellt resultat på halvmaratonsträckan och innehar därför numera ett svenskt rekord. Grattis!
Erica Lech, Örebro AIK, vann loppet för tredje gången och tar därmed hem vandringspriset för gott. Bra jobbat!
Åke Mossberg, som sprungit 50 lopp i obruten svit, tvingades i år att avstå på grund av skada. Han säger nu att han aldrig mer kommer att ställa upp i tävlingen. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Mängder av bilder i Per Eklöfs galleri.
Fotografer: Östen Eklöf och Peter Ahlgren

Filmer från tävlingen:
Norasjön Runt 2022 (Löparperspektiv)

Norasjön Runt 2022 (Bland annat, start, mål samt prisutdelning)

Tack Johan Ingjald och Håkan Nyberg, IF Start.

Artikel ur Nerikes Allehanda.

Sandra Almer Carlson verkar både avslappnad och laddad när hon språkar med funktionärerna innan start.

Likt förra året tar Per Arvidsson, IF Start kommandot direkt.

Niklas Hasselwander, Närkes Kil anför en klunga uppför Hitorpsbacken.

Fredrik Härdfeldt, Örebro AIK, tar sig runt på 1:29, med löpvagn. Imponerande!

Therese Rudmalm, Karlskoga, tar sig an Hitorpsbacken med ett leende.

IFK Noras Eric Malm gör sitt 33:e varv runt Norasjön.

Anders Jansson, Storådalens SK, springer i M 75 men straffar många av de yngre deltagarna.

Tack vare Johan Ingjald, IF Start, kan vi kika på loppet i efterhand.

Segrarinnan Erica Lech kämpar uppför den sega stigningen före kyrkogården.

Birgitta Jansson, Storådalens SK, noterades för ett svensk veteranrekord i klassen K 80. Tiden blev 2:28.14. Grattis Birgitta!

Arne Evertsson, Storådalens SK, deltog för 58:e gången och drygade ut sin ledning i maratontabellen eftersom Åke Mossberg fick avstå tävlingen på grund av skada.

En härlig bild på Örebro AIK:s Edmund Kurt där han formligen flyger fram på upploppet.

Kranskullorna heter Linnea Willenfors och Signe Spännar.

Per Arvidsson ville gärna vara bekransad när han korsade mållinjen.

Erica fokuserade på tiden och ville vänta på sin krans till efter målgången.

Två värdiga segrare vid den 58:e upplagan av Norasjön Runt. Erica Lech tog sin tredje seger i loppet och tog därför hem vandringspriset för gott. Per Arvidsson har nu två inteckningar i männens vandringspris och tar han en seger till blir priset hans för tid och evighet.